Vad är en drip tip?


En drip tip är själva munstycket som sitter på den yttersta delen av en tank eller atomizer på en e-cigarett. Dessa kommer i olika utföranden i allt från långa pipmodeller till korta tjocka munstycken med bred hals, även väldigt små sådana som används i syfte av att just efterlikna en cigarettliknande modell.

Det finns två stycken standardvarianter som tillverkarna använder – 510 och 810. Namnen specificerar de olika munstyckenas gängor, där gängan på 510 är Ø 8,5 mm och 810-gängan en Ø 12,5 mm gänga.

510-driptips

Ursprungligen så var de flesta tankar och atomizers skapade med en 510-gänga, detta för att alla gängor skulle ha en universal fattning så att de flesta munstyckena skulle passa med alla modeller. Genom att ha ett smalare munstycke så framhäver detta smaken bättre på låg watt/effekt, samt så blir ångan varmare än om man skulle ha ett bredare munstycke.

Se alla våra 510-driptips här.

810-driptips

Med framkomsten utav “Sub-ohm” vape, alltså vaping med en enhet där resistansen undergår 1 ohm, så föddes även standarden för 810-driptips. Subohm producerar mycket mer ånga och värme, som den bredare halsen på 810-munstycket lämpar sig bättre med då det tillåter att mycket mer ånga genomströmmar munstycket. 810-drip tips bidrar även till bättre nedkylning, då mer luft tas in vid inhaleringen (beroende på hur vidöppet luftflödet på din förångare är).

Med ankomsten av olika valmöjligheter med allt ifrån vidare och luftigare munstycken, till slutna modeller för ett tightare drag – så finns även möjligheten att mixa och matcha driptips allt mera.

Se alla våra 810-driptips här.

Produktspecifika munstycken

Vissa tillverkare har för en del modeller valt att inte följa 510/810-standarden och har istället skapat en unik gänga. Vi på Vapes försöker alltid att ta in dessa i samband med att huvudprodukten tas in.

Se alla våra övriga drip tips (produktspecifika) här.

Adaptrar ger dig fler val

Genom en smidig lösning kan man exempelvis applicera en driptip med 510-gänga i en tank eller atomizer med 810-gänga. Vi har följande adaptrar:


Publicerad av Daniel Leis: 2021-1-10

Dela inlägget: