Hur startar & stänger jag av min vape?


På de flesta moderna ecigaretter startar man & stänger av via 5 snabba klick på avfyrningsknappen (oftast inom 2 sekunder). Testa alltså först och främst att klicka 5 gånger, så startar troligtvis din vape. Det finns även modeller som kräver 3 klick, men vissa till och med 10 klick! Det sistnämnda är väldigt ovanligt dock.

Vissa e-cigaretter har extra säkerhet för att undvika att barn råkar starta dem och har istället speciella knappar eller olika kombinationer av knapptryck. Detta är också ganska ovanligt.

Hur man startar vape utan knappar

Podsystem & cigalikes utan avfyrningsknapp går ej att stänga av eller starta då de alltid är i standby. Istället avfyrar dem via inhalering. En del podsystem som både aktiveras via inhalering och/eller knapp behöver du fortfarande starta/stänga av med snabba knapptryck.

Exempel på podsystem utan knapp: Uwell Caliburn Koko Prime (2 ml, 690 mAh)

Min ecigg startar inte – varför?

För elektroniska cigaretter som har utbytbara/externa batterier behöver du först och främst kontrollera att du monterat rätt batteri (exempelvis LG HG2) och att det är åt rätt håll. Säkerställ att du har batterier till ecigg som är lämpliga och säkra att använda.

För alla typer av e-cigaretter bör du försäkra dig om att din vapes batterier är fulladdade. Läs med om laddning av vape batterier (18650).

Skulle det fortfarande vara problem med att din vape inte startar, kan du som kund kontakta oss.

Läs din vape manual för exakta instruktioner

I manualen som medföljer när du köper elcigg, hittar du i regel alltid instruktioner om hur du startar & stänger av din vape samt annan nyttig information om användande.

Stäng av din ecigg när du inte använder den

För att förhindra att din e-cigg råkar förånga när du fraktar den eller är ute på språng, är det alltid bäst att stänga av den helt och hållet.

Om din ecigg går igång i fickan/väskan kan det leda till att den överhettas, att ejuice läcker ut eller att det blir skador på materialet eller sakerna den är omgiven av; så ha alltid för vana att stänga av när du inte använder den.

Enkel tumregel – när du vill vepa startar du din vape, men när du är färdig stänger du av den.


Publicerad av Daniel Leis: 2021-1-14

Dela inlägget: