Min e-cigarett blir jättevarm


Det finns många olika anledningar till varför det kan kännas för varmt när du vejpar. Nedanför ställer vi de vanligaste frågorna och förklarar frågeställningarna. Förhoppningsvis kan de hjälpa dig. Om du tycker att din mod (den del som inte är tanken) blir för varm så beror det oftast på att tanken är såpass varm så att värmen sprids till resten av e-cigaretten.

Laddar du din e-cigarett samtidigt?

Det är fullt normalt att en e-cigarett blir varm under laddning och även direkt efter laddning då batteriet i modden får ström i sig. Använd helst inte e-cigaretter samtidigt som du laddar dem och vänta en stund efter laddning tills den svalnat.

Vad använder du för coil just nu?

Alla coils har olika egenskaper. En del är till för att generera mycket ånga (vilket leder till mycket värme) medan vissa är restriktiva för att efterlikna en vanlig cigarett.

Vad använder du för inställningar för den coilen?

Du ser detta på skärmen. Om du inte har någon skärm på din vape mod kan du bortse från denna frågan. Alla olika typer av coils ska användas med rekommenderade inställningar, som oftast står på coilen eller i våra produktbeskrivningar.

När bytte du coilen senast?

Ju äldre en coil blir desto varmare blir den oftast, då bomullen förlorar sin absorberingsförmåga.

Primade du coilen när du installerade en ny?

Prima innebär att du droppar e-juice på den synliga bomullen innan montering av tank. Detta motverkar att bomullen blir bränd vid första inhaleringarna. Om du droppar för mycket (översvämmad bomull) så kan det dock bli för varmt och spotta – men det försvinner efter ett par inhaleringar. En bränd coil går dock ej att rädda. Läs mer: Hur man primar en vape coil.

Har du vidöppet luftflöde när du vejpar?

Om du kan justera ditt luftflöde rekommenderar vi att öppna upp det till max om du känner att det blir för varmt.

Hur länge väntar du mellan varje inhalering?

Ecigaretter med hög förbränning måste få vila mellan inhaleringarna. Om du kedjevejpar riskerar du att den blir väldigt varm samt att bomullen kan bli torr och bli bränd.

Hur kraftigt inhalerar du?

Detta är den vanligaste anledningen att det blir för varmt. Om du inhalerar för svagt är risken stor att det blir för varmt. Coilen kyls nämligen ner när du inhalerar och om du då inte inhalerar kraftigt så kommer inte nog med luft in.

Börjar du inhalera innan eller efter avfyrningsklicket?

Det är viktigt att börja inhalera innan du trycker ner knappen och inte sluta inhalera förrän efter att du släppt knappen. På så vis håller sig coilen nedkyld under hela förångningen och efteråt. Om din e-cigarett avfyras automatiskt vid inhalering kan du bortse från denna fråga.

Känner du att det blir för varmt runt läpparna?

Då har du troligtvis munstycket (driptip) fel i munnen. Ett vanligt fel är att nybörjare sätter sina läppar på toppen av munstycket som om det vore en vanlig cigarett. Det kommer kännas mycket bättre om du använder det mer som ett sugrör – alltså att du ska sätta läpparna runt munstycket istället för pressat mot toppen. Testa dig fram tills det känns bra. Den föregående frågeställningen är viktig i kombination med denna frågan.


Publicerad av Daniel Leis: 2022-9-30

Dela inlägget: