PostNord: Vad är varubrev?

PostNord Varubrev 1:a Klass är ett av de leveranssätt vi använder för att kunna erbjuda ett billigare fraktalternativ. Nedanför har vi sammanställt vanliga frågor våra kunder har när de kommer i kontakt med ordet “varubrev”.

OBS! Detta gäller endast inrikes försändelser av PostNord Varubrev inom Sverige.

Vanliga frågor om PostNord Varubrev

Vad är varubrev?

Ett varubrev är som namnet antyder, ett brev med varor. Det skickas direkt till mottagarens brevlåda/brevinkast eller hängs på dörren (eller läggs utanför) om brevet är för stort. I vissa fall kan försändelsen hamna hos ombud om de inte lyckats leverera den till din dörr/brevlåda.

Vad är varubrev klass 1?

Varubrev 1:a klass är ett leveranssätt med utdelning vardagen efter inlämningsdagen direkt till brevlåda. Det hängs på dörr i påse eller läggs utanför dörren om brevet inte får plats. Om det skulle bli problem med leveransen går försändelsen istället till ombud.

Vad är varubrev ekonomi?

Ekonomi är ett kostnadseffektivt sätt att skicka brev med varor, som delas ut tre arbetsdagar efter att företaget lämnat in försändelsen till PostNord.

När kommer varubrev?

Varubrev 1:a klass har en leveranstid på 1-2 vardagar efter utskick normalt sett, eller utdelning dagen efter inlämningsdagen. Varubrev Ekonomi delas ut tre dagar efter inlämningsdagen.

Vad betyder varubrev?

Själva ordet “varubrev” betyder att det är ett brev innehållandes lättare varor.

Hur stort får ett Varubrev vara?

Varubrev har en maxtyngd på 2 kilo. Måtten får vara max 34 cm långa, 24 cm breda och 7 cm höga. Varubreven får inte understiga 150 gram och minsta höjd är 1,5 cm.

Hur lång tid tar PostNord Varubrev?

PostNord har som mål att dela ut Varubrev 1:a Klass vardagen efter inlämning och Varubrev Ekonomi 3 vardagar efter inlämning. Vissa områden i Sverige kan medföra ytterligare en vardag.

Hur levereras varubrev?

Varubrev levereras normalt vardagen efter avsändarens inlämning, eller 3 vardagar efter inlämning vid val av Varubrev Ekonomi. Brevet levereras till din brevlåda – eller dörr om det inte får plats. I vissa fall kan försändelsen hamna hos ombud.

Vad händer om ett brev är för stort för brevlådan?

Om ditt brev är av typen Varubrev och är för stort för brevlådan, så hänger PostNord upp brevet i en påse på din dörr, alternativt lägger det utanför dörren. I vissa fall kan försändelsen hamna hos ombud.

Vad händer med brev med fel adress?

När ett varubrev har fel adress, så skickas det åter till avsändaren. I de fall som returadress saknas skickas det vidare till PTS enhet för saknade brev.

Är varubrev spårbart?

Ja, numera är varubrev spårbara via PostNord-appen. Du kan via spårningen se när försändelsen registrerades, när den har sorterats på PostNords terminaler, samt få avisering när försändelsen har levererats.

När delas varubrev ut?

Varubrev 1:a klass till hemadresser delas ut varje vardag, medan vanliga brev/reklam/tidningar levereras varannan dag.