Meny

Vapes.se Vapes.se logotype
Vape guider & teknisk support / Tankar, clearomizers & poddar /

Min tank/RDA går inte att skruva upp


Att delar på tanks/RDA’s och liknande är givetvis väldigt frustrerande, men det är mer vanligt än vad man kan tro och går oftast att både lösa samt förhindra. I denna guide ger vi dig tips på hur du enklast skruvar upp en tank, RDA, RDTA eller RTA som sitter fast.

Anledningar till att en tank kan fastna

Anledningen till att delar fastnar är oftast för att det har dragits åt för hårt, eller att en o-ring varit för torr och gjort att det fastnat. Skruva aldrig delar mer än nödvändigt. Det kan även bero på att det bildats tryck eller vakuum om du har en tank som kan göra det svårt att skruva upp det.

Testa först med bättre greppyta

Det vi råda dig till att testa först är att exempelvis ta fram en diskhandske i gummi, eller om du har en musmatta med greppyta under och använda det för att få ett bättre grepp. Detta gör att du enklare får upp tanks. Det är viktigt att inte sätta tryck på glaset, då glasen är fragila och kan gå sönder.

Det magiska knepet: Frys tanken

Ett annat knep är att lägga in tanken i frysen i någon timme, för att metallen och andra material i tanken ska expandera/dras ihop vilket gör det lättare att öppna. Testa direkt att skruva upp den. Går det inte, vänta lite till och testa igen. Var extra försiktig med glaset om du använder denna metoden, då glaset är extra känsligt av de hastiga temperaturförändringarna från iskallt till varmt.

Efter frysning bör du låta tanken ligga i rumstemperatur länge innan användning och byta ut coilen.

OBS! Tänk på att tömma tanken på e-juice innan frysning av tanken, så att du inte fryser e-juicen. Det är superviktigt att du inte lägger in några andra delar av e-cigaretten i frysen, så att elektronik och batteri inte tar skada.


Publicerad: 2022-09-30
Uppdaterad: 2022-09-30
Har du frågor om dina beställningar, frakt, returer, öppettider eller liknande?