Varför står det att kortbetalningen är skyddad/reserverad?

När du skapar en order via kortbetalning så reserveras först beloppet på ditt bankkonto innan några pengar skickas till oss. Vi behöver manuellt aktivera transaktionen för att det ska skickas till oss. Vi aktiverar betalningen när din order är färdigpackad.

Skulle du ångra ett köp och vi väljer att avbryta transaktionen innan den har aktiverats, så släpper banken det reserverade beloppet inom 1-5 vardagar (oftast snabbt), så att det inte längre är reserverat. Pengarna kommer med andra ord inte att dras från ditt konto, men istället stanna kvar tills reservationen är släppt.

Reserverade belopp kallas hos vissa banker även bland annat för “skyddat belopp” och “kommande transaktioner”. Om detta står på ditt bankkontoutdrag så innebär det att butiken du handlat ifrån inte har aktiverat det än. Pengarna är då fortfarande kvar på ditt konto, men reserverade ifall butiken skulle aktivera transaktionen.

Viktigt att notera är att vi inte kan styra över tiden det tar för bankerna och betalinlösarna att släppa på reservationer. För mer information rekommenderar vi att du kontaktar din bank.