Kan man byta från delbetalning till faktura?

Om du har av misstag valt delbetalning istället för faktura, så brukar det finnas en lösning.

Billmate AB (som du har delbetalningsavtalet med) brukar vara schyssta när det gäller byte från delbetalning till normal faktura. Nedanför har vi sammanställt information om delbetalning och hur du kan ändra i din delbetalningsplan. Sammanfattningsvis så är avtalet mellan dig och Billmate AB, så du måste personligen kontakta dem för ändringar. Kostnaden som Billmate AB tar ut per månad ser du alltid i Billmate Checkout (kassan) när du väljer delbetalning som betalsätt.

Varför slutkostnaden blir högre vid delbetalning

Billmate AB tar ut ränta och fler avgifter då du handlar via kredit över en längre period. Det är inget vi som butik får något extra för, utan det är Billmate AB som tar ut den kostnaden då de ligger ute med pengar (eftersom vi redan fått en utbetalning exkl ränta och avgifter). Ju längre betalperiod du väljer desto mer kommer du betala i slutändan. Vi rekommenderar inte att använda delbetalning om du inte är helt säker på att du kommer kunna betala det i slutändan. Delbetalning & fakturor är ett avtal mellan dig och Billmate AB, så om du vill ändra på något där måste du personligen kontakta dem.

Hur du tar reda på vad en delbetalning kommer kosta

På varje produkt som går att handla via delbetalning står det exempelvis “Delbetalning från 125 SEK/månad”, följt av en länk med villkoren för delbetalning. På så sätt kan du få en uppskattning av vad det kommer att kosta. När du sedan väljer delbetalning i kassan så kommer du att se det exakta beloppet som du kommer betala per månad. Ju fler månader du väljer desto högre kostnad då det är ränta för varje månad. För

Hur du ändrar i din delbetalningsplan

För att justera betalplan behöver du kontakta Billmate AB då avtalet är mellan dig och dem. Vi har ingen fullmakt över dessa då Billmate äger fakturorna. De kan hjälpa dig att ändra betalplanen, så att du exempelvis kan ändra antalet månader eller om du vill betala in allt direkt. Allra smidigast är att ringa till dem eller kontakta dem via deras formulär: https://billmate.se/kontakt

Varför det är avgifter och ränta på delbetalningsplaner

Avgifterna tar Billmate AB, Klarna, Payson och andra betaltjänster ut som ränta på att de lånar ut pengar till dig. Vi som butik får inte ta del av den räntan utan får endast en utbetalning orderns värde, resten av beloppet går till Billmate AB. Förutom ränta så tas även upplägningsavgift och administrativ avgift ut. Det är så som betaltjänsterna överlever, via räntor vid utlåning av pengar. Det kan bli väldigt dyrt för dig som kund i slutändan med delbetalning, så detta rekommenderar vi endast om du har råd att använda delbetalning.

För mer information om vilka avgifter, räntesatser, förseningsavgifter och villkor som Billmate AB har för delbetalning hänvisar vi till de villkor du godkände vid köpet:
https://efinance.se/billmate/?cmd=villkor_delbetalning