Felkod: Atomizer short & No Atomizer


Atomizer short innebär att det är kortslutning någonstans mellan modden och tanken, vilket gör att modden inte kan hetta upp coilen. Modden förhindrar då att strömmen går till coilen. Ibland kan denna felkod även visas som “No Atomizer”, i de läge som e-cigarettens mod inte känner av coilen.

Om du har monterat vanliga standardcoils

 1. Börja alltid med att starta om din e-cigarett för att se om det löser problemet.
 2. Testa att skruva av tanken och tryck en gång på avfyrningsknappen. Skruva sedan tillbaka tanken.
 3. Om coilen inte är iskruvad korrekt (om den hamnat snett, eller sitter löst), så kan “No Atomizer” visas då anslutningen inte är korrekt. Testa att skruva ur och i coilen.
 4. Ibland kan “No Atomizer” eller “Atomizer short” bero på smuts i anslutningen mellan mod och tank. Använd en tops  eller vanligt hushållspapper (utan vatten) och rengör 510-gängan på modden för att få bort eventuell beläggning. Skruva även ur coilen och rengör bottendelen där du skruvar i coilen. Har det hamnat e-juice där inne så kan detta störa anslutningen.
 5. Om du har en till tank hemma, skruva i denna. Uppstår samma problem då?
 6. Testa att byta till en ny coil, då den coilen du har nu kan vara defekt eller förbrukad.
 7. Om din e-cigarett har utbytbara batterier: Testa gärna att ta ur och sätt i batteriet, så att den stänger av sig helt. Starta upp den igen och se ifall felmeddelandet är kvar.

Om du har monterat RBA coils i en RDA/RTA/RDTA

 1. Börja alltid med att starta om din mod för att se om det löser problemet.
 2. Kontrollera så att coilen inte nuddar RDA/RTA/RDTA-höljet/capen. Vid kontakt av coil och cap så sker en kortslutning.
 3. Testa att skruva av din RDA/RTA/RDTA och tryck en gång på avfyrningsknappen. Skruva sedan tillbaka den.
 4. Dubbelkolla så att coilen ser hel ut. Trådarna måste gå hela vägen och får ej vara brutna. Om tråden går av på grund av exempelvis hotspots, så kommer det ske en kortslutning.
 5. Skruva ur och i coilen igen, dubbelkolla så att den sitter korrekt och att coilbenen inte tar emot någonstans utanför posterna.
 6. Om din mod har utbytbara batterier: Testa gärna att ta ur och sätt i batteriet, så att den stänger av sig helt. Starta upp den igen och se ifall felmeddelandet är kvar.

Om du råkat tappa din e-cigarett/tank

Vid fall eller slag mot en tank kan 510-pinnen (den delen i botten av tanken som ansluter mod & coil) bli sned eller hamna snett. I vissa fall kan man justera rätt den, men om den är böjd är den trasig och du behöver då byta ut tanken.

OBS! Vid fallskador, vattenskador eller felhantering gäller inte reklamationsrätt och/eller garantier för din produkt.


Publicerad av Daniel Leis: 2022-9-30

Dela inlägget: